HSP van last naar KRACHT!!!

Herken je dit?

Je voelt je al je hele leven anders dan anderen, misschien heb je wel zelfs het gevoel dat je van een andere planeet komt. In ieder geval ervaar jij de wereld en de dingen om je heen intenser dan anderen. Het lijkt wel of naarmate je ouder wordt, je meer last gaat ervaren van de dingen en dat de mensen om je heen je niet meer begrijpen.

Als je s morgens wakker wordt gaat je hoofd direct aan, de ene na de andere gedachte komen voorbij. Oh jee weer zo’n dag, ik moet nog werken, zorgen dat de kinderen op tijd aangekleed zijn, oh getver het regent en ik moet nog met de honden wandelen. Er lijkt geen einde aan te komen en dan is de dag nog maar net begonnen. Door de grote hoeveelheid aan gedachten die maar niet stoppen, leiden tot concentratieverlies op je werk.

Je voel je al langere tijd moe en zelfs met vroeg slapen lijkt het niet te verbeteren wat je ook doet. Daardoor heb je meer behoefte aan rust en vermijd je zoveel mogelijk prikkels. Je slaapt slechter waardoor je lijf steeds vermoeider aanvoelt. Spieren gaan sneller pijn doen en je hebt geen energie meer hebt om lekker te kunnen ontspannen. De tijd dat jij je rustig en volledig op je gemak gevoeld hebt is al weer een tijd geleden, daardoor heb je een korter lontje en reageer je onbedoeld kortaf tegen de mensen om je heen.

In gesprek met iemand kan jij heel goed tussen de regels doorluisteren naar wat er niet gezegd wordt. Je hebt lange voelsprieten ontwikkeld voor non-verbale reacties, daardoor pik je  sneller de emoties en gevoelens van de ander op. Eenmaal thuis ben je overprikkeld, uitgeput en blijf je het gesprek maar voor je zien of herhalen in je hoofd en kan je het moeilijk van je afzetten

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je ervaart elke dag opnieuw weer heel veel moeten. Je bent altijd maar bezig met te zorgen voor anderen, je neemt je taken op je werk heel serieus en je vindt het moeilijk om nee te zeggen tegen anderen. Doordat je altijd zo bezig bent, vind je dat je geen tijd voor jezelf kunt nemen op een dag en ga je vaak over je grenzen heen.

Je vindt dingen snel saai, bent altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Doordat je veel dingen leuk vindt ben je van vele markten thuis. Een workshop hier, een feestje daar.  De balans vinden tussen rust en activiteit vind je nog lastig. Soms voel je je ineens lamlendig, en vraag je jezelf nu af of je teveel hebt gedaan of te weinig?

Hoe zou het voor je zijn als?

Je jezelf en de manier waarop jij denkt begrijpt, zodat je betere keuzes kunt maken en minder last van je hoogsensitiviteit zult ervaren.

– je s ’morgens opstaat met een rustig hoofd en lichaam en je gedurende de dag minder gedachten hebt, waardoor je veel minder piekert.

– dat je genoeg energie hebt om de dingen te doen die je graag wilt doen, zelfs aan het einde van de dag

– in contact met anderen bij jezelf kunt blijven, waardoor je emoties en gevoelens van anderen niet meer overneemt

– Je leert welke verantwoordelijkheden passend zijn bij je, je daardoor inzicht hebt in je grenzen en ze ook naar anderen kan aangeven; waardoor je je blijer en rustiger voelt

– je elke dag tijd voor jezelf kunt nemen, zonder je schuldig te voelen

– je weet hoe je balans kunt brengen in jouw prikkelzoekende kant, zodat je energie hebt om leuke dingen te blijven doen, dat je precies weet wanneer je onder of overprikkeld bent en wat je dan kunt doen.

Dit is mogelijk als:

Je het 6 maanden traject doet, HSP van last naar kracht! In deze 6 maanden  deel ik veel kennis en inzicht en praktische oefeningen met je. Dit doe ik aan de hand van de 4 pijlers HEAL, die staan voor Herkennen, Erkennen, Accepteren, Leven. We starten eerst met een uitgebreide intake, waarin we samen jouw coachvragen helder en concreet maken en we afspraken maken over hoe we zorgen dat jij een blijvend resultaat gaat behalen.

Aan het einde van dit traject:

 • heb je meer inzicht in je gevoeligheid en hoe jouw HSP brein werkt
 • weet je welke prikkels jou overprikkelen en hoe je het kunt leren voorkomen
 • heb je genoeg tools die je kan inzetten als je overprikkeld bent
 • leer je beter te plannen en te structuren, zodat je genoeg tijd hebt voor jezelf en alle taken op een dag
 • weet je het verschil bij jezelf tussen onder en overprikkeling, waardoor je minder stress zult ervaren
 • kan je voelen waar je grenzen liggen en kan je ze ook aangeven zonder je schuldig te voelen
 • heb je meer energie
 • voel je je gelukkiger en kun je de juiste keuzes maken die jou helpen
 • pieker je veel minder en heb je een rustiger hoofd
 • heb je praktische tools die (bij voldoende oefenen)ook na het traject inzetbaar blijven
Ben jij de mooiste versie van JEZELF!
Inge Hofman
HSP EXPERT

Wat krijg jij van mij?

 • Uitgebreide intake, en stellen van doelen, waardoor we je knelpunten helder krijgen en je snel concrete stappen kunt zetten
 • Sessie stressologie met Daniël, meting om te kijken of je hormoonbalans in orde is, exl evt aanvullende supplementen
 • 12 individuele sessies van 1,5 uur
 • Tussen de sessies door contact via app of mail
 • 2x toegang tot het HSP café
 • Toegang tot de 2 delige online HSP massage twv € 47,-
 • Huiswerkopdrachten, zodat je nieuwe patronen kunt aanleren en het geleerde ook direct in de praktijk kan toepassen
 • Werkbladen
 • Praktische tips en tools voor dagelijks gebruik waar je je hele leven profijt van hebt
 • Na 2 maanden een gratis follow-up gesprek van 30 min

Herken jij jezelf in het volgende:

– je bent iemand die graag nieuwe dingen wilt leren

– je bent gemotiveerd om aan jezelf te werken

– je weet dat transformatie pas kan beginnen als je doorzet, ook als het lastig is

– je bent bereid om eigen verantwoordelijkheid te nemen

– je wilt nu echte veranderingen in je leven doorvoeren

– je hebt hbo werk en denk niveau, het tempo en de stof wordt namelijk op die manier aangeboden. Is dit een punt of twijfel je hierover, neem even contact met me op.

– je bent bereid om elke dag te oefenen met de geleerde stof, transformatie komt van binnenuit en heeft tijd nodig

Veel gestelde vragen

De meest voorkomende vragen en de antwoorden daarop

In de coaching leer je wat hoogsensitiviteit is en krijg je dmv gesprekken en huiswerkopdrachten inzicht in jouw mate van gevoeligheid, wat overprikkeling is en hoe je het kunt voorkomen.. Het is een praktische vorm van coaching waarbij we inzetten in op de positieve eigenschap. Je krijgt tools en tips mee die je voor de rest van je leven kan inzetten.

Een traject duurt gemiddeld 6 maanden. We hebben elke 2 weken een sessie, tussen de sessies dient wel geoefend te worden, per dag tussen de 10-30 minuten

Ja dit is zeker mogelijk, je kunt in 1,2 of 3 termijnen betalen.

Nee, als je nog last hebt van depressiviteit of nog in een burn-out zit, kun je in mijn andere traject beter geholpen worden, hierin werk ik nauw samen met Vuurvitaal, die zich richt op stress en burn-out klachten. Als je niet bereid bent om aan dingen te werken en dingen anders wilt doen kan ik je niet helpen.