Mijn naam is Inge Hofman, getrouwd met Daniël en samen hebben we twee sensitieve inmiddels volwassen kinderen.

Maar jíj bent zo gevoelig! Je moet wel een beetje harder worden hoor en je niet alles zo aantrekken. Dit is wat ik zo’n beetje mijn hele leven lang heb gehoord. Als jong gevoelig meisje groeide ik op in een onveilige thuissituatie en omgeving. Ik leerde mijn van nature al aanwezige voelsprieten te gebruiken en zo kon ik me als een kameleon aanpassen aan situaties en mensen, ik was altijd enorm alert. Ik voelde precies aan wat mensen van mij verwachten en hoe ik mensen kon pleasen. Ik maakte mezelf onzichtbaar en was een voorbeeldig leerling op de basis en middelbare school. Zo deed ik op wilskracht wat er van mij verwacht werd en probeerde me in de dagelijkse pesterijen staande te houden. Tot mijn lijf mij tot 2 keer toe letterlijk en figuurlijk tot stilstand riep en ik wist; en nu is het genoeg. Ik kwam er na de geboorte van mijn zoon achter dat ik HSP ben, verdiepte me in wat dat betekende en snapte ineens waarom ik altijd zo snel van slag ben, veel onrust in mijn lichaam ervaar, zoveel gedachten heb, ik alles zo intens voel. Dit was echt een eye-opener, ik ben niet gek!

Ik kan iets positiefs met mijn HSP zijn en opleidingen om mezelf hierin te scholen volgden. En zo is het dat ik in 2019 de term High Sensation Seeker tegenkwam. Dit was echt een feest der herkenning, want al herkende ik mezelf volledig in HSP, toch snapte ik maar niet die hang naar nieuwe dingen leren, dat ik graag naar feestjes ga, dat ik dingen snel saai vindt en dat ik dus de ene keer vol energie en enthousiasme iets doe en het volgende moment als een dood vogeltje op de bank lig. De zoektocht naar mezelf en het beter leren begrijpen van mijn patronen, brengen me ook op het stuk afwijzingsgevoeligheid en trauma. Omdat ik enorm leergierig ben, besluit ik ook om hier meer in te duiken en opleidingen in te volgen. Hier zie ik steeds meer de overlap tussen HSP en trauma bij mezelf en bij cliënten naar voren komen.

Toen ik eenmaal meer bewust werd van mijn gevoeligheid, de impact van trauma op mijn zenuwstelsel beter leerde begrijpen, veranderde er heel veel. Jarenlang in de overleving staan maakte plaats voor meer rust, acceptatie, veiligheid, balans, ruimte en vertrouwen in mezelf. Dat gun ik jou ook, want als je heelt en jezelf beter begrijpt, komen al die mooie kwaliteiten van hoogsensitief zijn juist naar voren. Dan kan je beter je grenzen voelen en aangeven en hoef je je niet meer af te sluiten van de buitenwereld en voor de emoties van anderen.

ALS JE ME ECHT ZOU KENNEN….

  • dan zou je weten dat ik graag nieuwe dingen leer en dat ik daardoor ook heel veel boeken heb staan en dat ik dan er soms zo’n 3 tegelijk lees
  • dat ik dol ben op pizza’s maken en bakken in onze eigen pizzaoven in de tuin en dat onze pizzaparty’s met vrienden inmiddels bij veel mensen bekend zijn
  • dat ik op de basisschool een wedstrijd snel praten heb gewonnen (dit zegt uiteraard iets over mijn manier van praten en denken, soms dus erg snel )
  • dat ik erg eigen-wijs ben en ook een hele sterke wil heb, een knappert die me ergens vanaf kan brengen
  • dat ik absoluut geen kuddedier ben, en erg gesteld ben op mijn vrijheid (ik ben niet voor niets ondernemer )
  • dat ik heel erg van feestjes houdt, maar dat ik daar ook weer snel overprikkeld van kan raken
  • dat ik een echte tea addict ben
  • weet je dat ik het meest gelukkig ben met mijn dieren, wanneer ik in de natuur ben, of lekker op mijn moestuin aan de slag ben

“Het mooiste dat je kunt worden, is jezelf !”

Door mijn eigen ervaring en de studies rondom HSP, afwijzingsgevoeligheid en trauma die ik heb gedaan kan ik me goed inleven in gedrag en situaties. Ik kijk graag naar de mens in zijn geheel, met een holistische visie, want er is een reden dat je doet wat je doet en waar je last van hebt. Iedereen is uniek en goed zoals hij/zij is, maar soms zit wie jij werkelijk bent verstopt onder allerlei lagen. Doordat ik twee hoogsensitieve volwassen kinderen heb en zelf hoogsensitief ben, weet ik uit ervaring hoe je met gevoeligheid kunt omgaan, maar ook welke struikelblokken je tegen kunt komen, zeker als je daarnaast ook nog HSS (high sensation seeker) bent en last hebt van stress en onverwerkte trauma’s In mijn praktijk help ik jou om de weg weer naar jezelf te (her)vinden door middel van coaching, lichaamsgerichte trauma release sessies om alle opgeslagen emoties los te laten en geef ik je praktische handvatten en oefeningen. Zodat je kunt ervaren dat je je hoogsensitiviteit ook als kracht kunt inzetten!

[instagram-feed]