Al onze patronen, overtuigingen en gedragingen zijn een uiting van onze jeugd en welke voorbeelden we daarin hebben meegekregen van onze ouders. Jij bent onderdeel van dit familiesysteem en hebt daarin jouw eigen unieke plek. Vaak ben je als (sensitief) kind onbewust gaan zorgen voor je ouders, heb je de lasten, stress en niet geheelde trauma’s van jouw (voor)ouders gedragen. Dat kan in jouw leven voelen als zwaarte en uit zich regelmatig in verdriet, angst en boosheid. Of wellicht blijf je steeds tegen dezelfde thema’s in je leven aanlopen. In deze dag gaan we actief aan de slag met het losmaken van oude blokkades, en creëren we ruimte in je lichaam en hoofd, zodat je weer meer rust en energie kan ervaren in jezelf. Ben je klaar met al die zwaarte in jezelf, wil je weer leven vanuit jezelf en wil je weer ervaren hoe het is om lichter te leven? Voel je dan welkom!

Wat kun je verwachten?

We nemen je gedurende de dag mee op ontdekkingsreis naar jezelf. De dag wordt rustig opgebouwd en bestaat uit een combinatie van informatie en ervaringsgerichte oefeningen. Juist in de interactie met anderen kan je heel veel leren. Het is een dag om los te laten wat jou op dit moment nog tegenhoudt om volop in jouw licht te gaan staan. Op deze dag begint jouw reis naar een Lichter Leven, los van alle oude patronen en angsten die jou tegenhouden. Want het mooiste dat je kunt worden is JEZELF!

Praktisch:

Datum: 15 april 10.00-17.00, incl lunch, koffie/thee en iets lekkers
Locatie: Dotterbloemstraat 1
3053 JV Rotterdam
Deze mooie locatie grenst aan het prachtige Schiebroekse park

Het is niet meer mogelijk om tickets voor deze dag aan te schaffen!

Voor wie is dit dagretreat?

Je bent vaak bezig met hoe je overkomt bij anderen
Onbewust ben je vaak bezig met het denken, doen en voelen van de ander. Wat hij/zij van je vindt, of je wel leuk, aardig, slim enz genoeg bent.

Je hebt vaak last van stress, zorgen en/of angsten
In jouw leven heeft zich het nodige afgespeeld en je voelt vaak onrust in je hoofd en lichaam. Je staat altijd ‘aan’ en maakt je daardoor snel zorgen over jezelf of de dingen in de wereld

Je voelt je vaak onzeker over jezelf en je hebt weinig zelfvertrouwen
Soms lukt het je om vol zelfvertrouwen in de wereld te staan, maar je valt steeds terug in je oude modus van zelftwijfel en onzekerheid

Je neemt snel emoties van anderen over en hebt moeite met het voelen van eigen emoties
Als je nooit echt geleerd hebt om met je emoties om te gaan, is het soms ook best lastig om al die emoties te voelen in je lichaam.  Je schiet vaak in je hoofd, of zelfs helemaal uit je lijf, een mechanisme wat ontstaan is in je kindertijd. Emoties van anderen kunnen daarbij ook weer emoties en gevoelens triggeren in jezelf.

Je verlangt weer naar meer blijdschap, rust en plezier in je leven
Het dagelijks leven slokt je volledig op, je verliest jezelf in verantwoordelijkheden en het voelt zwaar aan in je leven en jezelf. Tijd voor een Lichter Leven, waarin er meer rust, vertrouwen, geluk en plezier is.

Je wilt weer voluit durven leven, jezelf niet langer klein houden en wegcijferen
Aan alles voel je dat het nu tijd is voor jou, je wilt stappen zetten, bent bereid om naar je schaduwkanten te kijken en zo weer je licht te laten schijnen. Wees dapper en straal en laat jezelf zien in je grootsheid!

Dit leer je in dit dagretreat

Neem je plek weer in

Iedereen heeft een eigen plek in het familiesysteem, maar door omstandigheden kan je niet op je eigen plek zijn komen te staan. Daardoor kan je in oude patronen blijven hangen, veel emoties ervaren en het gevoel dat het niet stroomt in je leven. Deze dag gaan we aan de slag met systemische opstellingen om zo weer jouw plek in te nemen, waardoor je leven lichter wordt en voelt.

Bevrijd jezelf

Leer jezelf te bevrijden van oude opgeslagen emoties en gevoelens in je lichaam. Het onderdrukken van emoties, is net als een strandbal, op een gegeven moment komt het toch omhoog. Al die emoties en gevoelens mag je toestaan en ze uiten, zodat er weer meer ruimte komt.

Gezonde grenzen

Hoe vaak gaan mensen over jouw grenzen heen en hoe vaak negeer jij je eigen grenzen en ga je altijd maar door? Leer om te tijdig je grens te voelen en aan te geven, zowel aan anderen als naar jezelf. Hoe meer jij op je eigen grond staat hoe beter je je grenzen kunt voelen en aangeven.

Maak verbinding

Verbinding tussen hoofd en hart is belangrijk, om zo te voelen en te handelen vanuit je innerlijke kracht. Ongemerkt zit je veel in je hoofd, verbinding leren maken met je lichaam helpt om gezonde grenzen aan te geven en zo minder overprikkeling te ervaren.

Heel je innerlijk kind

Als (hoogsensitief) kind heb je je onbewust aangepast, voelde je je misschien wel bang en alleen, afgewezen of niet gezien. Deze dag ga je je innerlijk kind weer leren helen, zodat jij jezelf datgene kunt geven wat je gemist hebt vroeger.


Veiligheid

We zorgen voor een veilige omgeving waarin alles van jou welkom is. Tevens leer je op deze dag hoe je jezelf in het dagelijks leven veilig kunt voelen en weer meer kunt ontspannen.


Wat anderen zeiden:

Xandra

De weken voorafgaand aan deze dag was ik gespannen. Mensen die ik vertelde reageerden verschillend. De één dacht dat het een gezellig klets-en knutselclubje was. En de ander snapte precies wat er nodig was om deze workshop te volgen. Eigenlijk had iedereen gelijk. We hebben gezellig gezeten met elkaar, gekletst en geknutseld. Maar onder dat alles borrelde het en leek het wel een vulkaan die langzaam ging ontploffen, uit elkaar spatte en veeeel uitspuugde. Jullie bouwden deze dag goed en langzaam op. We kregen meer vertrouwen en voelde zoveel warmte, liefde en begrip. We hadden allen een eigen verhaal, maar toch waren er overeenkomsten. Veel emoties zijn aan bod geweest en het luchtte op. Eindelijk kwam het eruit. Dat wat zo lang onder water is gehouden. De sluis werd open gegooid en alles stroomde eruit. Het mocht eindelijk! Thuis gekomen wilde ik omhelst en gehoord worden. Helaas was dat er niet. Ik trok me (wederom) terug in mezelf en heb in mijn eigen zijn verwerkt wat ik toch niet onder woorden kon brengen. Het voelt goed. Het heeft een plaats gekregen. Dank voor alle liefde en mooie complimenten

Wanda

Ik kijk terug op een dag met veel indrukken en inzichten ben ontzettend dankbaar en zie het als een cadeautje. Het heeft me zoveel nieuwe inzichten gegeven waar ik weer mee verder mag.
 
Lieve groet

Deze dag geef ik samen met Daniël, al meer dan 23 jaar mijn partner. Samen we hebben we al meerdere workshops gegeven en trainingen ontwikkeld. Doordat we al zo lang samenzijn en onze jarenlange ervaring op het gebied van HSP, stress, trauma, vitaliteit en leefstijl vullen we elkaar prachtig aan en weten we precies wat jij nodig hebt om zo weer een Lichter Leven te ervaren.


Early bird tm 31 maart €122,-
Daarna betaal je de reguliere prijs van €144,-

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds