Krachtig Sensitief!

Herken je dit?

Je voelt je al je hele leven anders dan anderen, misschien heb je wel zelfs het gevoel dat je van een andere planeet komt. In ieder geval ervaar jij de wereld en de dingen om je heen intenser dan anderen. Het lijkt wel of naarmate je ouder wordt, je meer last gaat ervaren van de dingen en dat de mensen om je heen je niet meer begrijpen.

Als je ’s morgens wakker wordt gaat je hoofd direct aan, de ene na de andere gedachte komen voorbij. Oh jee weer zo’n dag, In rap tempo weet je al direct wat je allemaal nog MOET doen. Er lijkt geen einde aan te komen en dan is de dag nog maar net begonnen. De grote hoeveelheid aan gedachten die maar niet stoppen, maken je moe en zorgen voor minder concentratie.

Je voelt je al langere tijd moe en zelfs met vroeg slapen lijkt het niet te verbeteren wat je ook doet. Daardoor heb je meer behoefte aan rust en vermijd je zoveel mogelijk prikkels. Je slaapt slechter waardoor je lijf steeds vermoeider aanvoelt. Spieren gaan sneller pijn doen en je hebt geen energie meer hebt om lekker te kunnen ontspannen. De tijd dat jij je rustig en volledig op je gemak gevoeld hebt is al weer een tijd geleden, daardoor heb je een korter lontje en reageer je onbedoeld kortaf tegen de mensen om je heen.

In gesprek met iemand kan jij heel goed tussen de regels doorluisteren naar wat er niet gezegd wordt. Je hebt lange voelsprieten ontwikkeld voor non-verbale reacties, daardoor pik je  sneller de emoties en gevoelens van de ander op. Eenmaal thuis ben je overprikkeld, uitgeput en blijf je het gesprek maar voor je zien of herhalen in je hoofd en kan je het moeilijk van je afzetten

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je ervaart elke dag opnieuw weer heel veel moeten. Je bent altijd maar bezig met te zorgen voor anderen, je neemt je taken op je werk heel serieus en je vindt het moeilijk om nee te zeggen tegen anderen. Doordat je altijd zo bezig bent, vind je dat je geen tijd voor jezelf kunt nemen op een dag en ga je vaak over je grenzen heen.

Je vindt dingen snel saai, bent altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Doordat je veel dingen leuk vindt ben je van vele markten thuis. Een workshop hier, een feestje daar.  De balans vinden tussen rust en activiteit vind je nog lastig. Soms voel je je ineens lamlendig, en vraag je jezelf nu af of je teveel hebt gedaan of te weinig?

Hoe zou het voor je zijn als?

Dit is mogelijk met:

Het programma KRACHTIG Sensitief!
In dit 1 op 1 traject werk ik samen met jou aan het ombuigen van je last van  hoogsensitiviteit naar een kracht. Door het intensieve karakter van dit traject maak je grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling. In 8 maanden deel ik veel kennis, inzichten en praktische oefeningen met je.
Dit doe ik aan de hand van de 4 pijlers HEAL, die staan voor Herkennen, Erkennen, Accepteren, Leven. Het intakeformulier, welke je van mij opgestuurd krijgt, geeft inzicht in jouw coachvragen. Het bepaalt de route die we samen zullen bewandelen, zodat jij een blijvend resultaat gaat behalen.

Dit traject is echt uniek in zijn aanpak door de holistische benadering. Je werkt niet alleen aan je mindset, maar ook aan je fysieke gezondheid, omdat ik geloof dat een gezond lichaam bijdraagt aan je krachtiger en sterker voelen op alle vlakken in je leven. Veel hoogsensitieve mensen kampen ook al jaren met lichamelijke klachten, ze zijn vaak moe, hebben gespannen spieren enz. En ze denken dan dat het hun hoogsensitiviteit is, maar soms is het gewoon zo dat je naast je HSP ook ergens een onbalans of een tekort hebt.  Om die reden werk ik samen met Daniël van Vuurvitaal, die gespecialiseerd is in leefstijl, stress, trauma’s en gezonde voeding. Daarom zit er ook een EMB bloedtest met een uitgebreide analyse en rapportage bij dit traject inbegrepen. Een EMB bloedtest geeft je een zeer uitgebreid inzicht in de tekorten en verstoringen in je lichaam. Je kan nog zo hard werken aan mindset en het mentale deel, als je lichaam niet meewerkt behandel je maar één deel. Door ook fysiek te werken voel je je automatisch beter. Een gebalanceerd lijf is de basis voor een rustige geest en omgekeerd.  Lees hier alles over de EMB bloedtest. 

Wil jij ook aan de slag om op alle fronten weer Krachtig Sensitief te worden en heb je interesse in dit traject? Dan plannen we eerst een kennismakingsgesprek. Want er is niks zo belangrijk als een goed gevoel. In dit gesprek van 30 minuten is er ruimte om vragen te stellen en zal ik wat meer uitleg geven over de inhoud van het traject. Is er een wederzijdse match dan gaan we samen aan de slag!

Wil je wel aan de slag maar is 1 op 1 een te grote stap? Ben jij iemand die graag in je eigen tijd en tempo leert, dan raad ik je aan om de online training Van last naar Kracht aan te schaffen.

Aan het einde van dit traject:

 • heb je meer inzicht in je gevoeligheid en hoe jouw HSP brein werkt
 • weet je welke prikkels jou overprikkelen en hoe je het kunt leren voorkomen
 • heb je genoeg tools die je kan inzetten als je overprikkeld bent
 • leer je beter te plannen en te structuren, zodat je genoeg tijd hebt voor jezelf en alle taken op een dag
 • weet je het verschil bij jezelf tussen onder en overprikkeling, waardoor je minder stress zult ervaren
 • kan je voelen waar je grenzen liggen en kan je ze ook aangeven zonder je schuldig te voelen
 • heb je meer energie en ben je lichamelijk en mentaal meer in balans
 • voel je je gelukkiger en kun je de juiste keuzes maken die jou helpen
 • pieker je veel minder en heb je een rustiger hoofd
 • heb je praktische tools die (bij voldoende oefenen)ook na het traject inzetbaar blijven
Ben jij de mooiste versie van JEZELF!
Inge Hofman
HSP EXPERT

Ben jij iemand die

 • die al wat coaching achter de rug heeft en nu klaar is voor de volgende stap?
 • graag nieuwe dingen wilt leren
 • gemotiveerd bent om aan jezelf te werken
 • weet dat transformatie pas kan beginnen als je doorzet, ook als het lastig is
 • bereid is om eigen verantwoordelijkheid te nemen
 • nu echte veranderingen in je leven wilt doorvoeren
 • bereid is om elke dag te oefenen met de geleerde stof, 
 • weet dat transformatie komt van binnenuit en tijd nodig heeft .
 • hbo werk en denk niveau heeft, het tempo en de stof wordt namelijk op die manier aangeboden. Is dit een punt of twijfel je hierover, neem even contact met me op.
 • in zichzelf durft en wilt investeren?
 • ook fysieke klachten wilt aanpakken en open staat voor tips en adviezen omtrent leefstijl?

Dan ben jij bij mij aan het juiste adres!

 

Veel gestelde vragen

In de 1 op 1 coaching leer je wat hoogsensitiviteit is en krijg je d.m.v. gesprekken en huiswerkopdrachten inzicht in jouw mate van gevoeligheid, wat overprikkeling is en hoe je het kunt voorkomen. Het is een praktische vorm van coaching waarbij we inzetten in op de positieve eigenschap. Je krijgt tools en tips mee die je voor de rest van je leven kan inzetten. De sessies zijn volledig afgestemd op jouw situatie en daardoor kan je ook concrete stappen zetten. Door de unieke aanpak op zowel lichamelijk als mentaal vlak kan je nu écht weer leren hoe je Krachtig Sensitief kunt zijn.

Online programma Van Last naar Kracht bestaat uit 10 modules die je geheel in je eigen tijd en tempo kunt volgen Je kunt zo vaak terugkijken als je wilt om de stof goed te kunnen integreren. Je behoudt een jaar lang toegang tot alle informatie.

Het 1 op 1 traject Krachtig Sensitief duurt gemiddeld 8 maanden. We hebben elke maand een individuele sessie en je hebt de mogelijkheid tot het bijwonen van de online zoomsessies eens in de maand. Deze hebben ieder  keer een ander thema en duren ongeveer een uurtje per keer. Data 2022:

woe 21 september 9.00
di 18 oktober 9.00
woe

 

Er worden opnames gemaakt, dus kan je er niet bij zijn kan je het op je eigen tijd terugkijken. Tussen de sessies ga je met het geleerde zelfstandig aan de slag. Dit varieert in tijd, net wat je er zelf in wilt steken, maar denk aan 10-30 minuten per dag.

Van Last naar Kracht:  Nee je betaalt in 1 keer, is dit een probleem  voor je, neem dan even contact met me op.

Krachtig Sensitief: Ja dit is zeker mogelijk, je kunt in 1,2 of 3 termijnen betalen. Wordt dit traject door je werkgever vergoed dan is het bedrag excl. BTW, voor particulieren is het incl. BTW

Als je nog last hebt van depressiviteit of nog in een burn-out zit, raad ik je aan om het1 op 1 traject Krachtig Sensitief te volgen, hierin werk ik nauw samen met Vuurvitaal, die zich richt op stress en burn-out klachten. Ook als je niet bereid bent om aan dingen te werken en dingen anders wilt doen kan ik je niet helpen.

Nee mijn trajecten worden niet vergoed door de zorgverzekering. Wel hebben veel werkgevers een potje voor persoonlijke ontwikkeling, waar dit traject uit betaald kan worden. Wil je dit, vraag dan naar de mogelijkheden.

Ervaringen van anderen

Ik begon aan dit coachingstraject omdat ik mijzelf voorbij liep. Ik had moeite met grenzen aangeven in mijn drukke gezin en probeerde rust te vinden in mijn hoofd maar wist niet goed hoe. Door de individuele begeleiding was de training volledig op mijn vragen gericht waardoor het niet alleen ontzettend veel duidelijk maakte, maar het niet alleen hoeven te doen was zo ontzettend fijn. Ik voelde dat Inge er altijd voor me was. Ik voel nu goed aan wanneer ik een grens bereikt heb en kan daar naar handelen. Ik leg verantwoordelijkheden vaker bij de juiste personen. Ik kies wanneer ik iets wel of niet wil doen. Ik waardeer mijn moeder nu meer. Ik voel het nu ook als ik in een kind-bewustzijn ga waardoor ik dit kan stoppen. Ja dat mag. Nogmaals heel erg bedankt voor je coaching, je hebt me heel erg geholpen een lievere ik te zijn voor mezelf! Liefs Esther
Esther Daal
Cliënt Krachtig Sensitief Traject
Een jaar geleden kwam ik er - eindelijk - achter dat ik een HSP-er ben. Die kennis is fijn, maar hoe dan verder? Ik ben gaan browsen, kwam Inge tegen en haar benadering en open houding vond ik prettig. Na haar ook gesproken te hebben, de stoute schoenen aangetrokken en een traject gestart. Ik wilde gewoon begrijpen waarom ik zo ben als ik ben en uiteindelijk voelen dat ik dat mag zijn.Door vele voorbeelden en oefeningen (ook fysiek) die Inge gaf, kwam steeds meer de herkenning. Inge laat je zien dat je nu eenmaal anders reageert dan anderen en dat dat ook goed is. Het belerende stemmetje in mijn hoofd, het denken in plaatjes, de buitenwereld die zo intens in mijn binnenwereld aanwezig was. Zeker dat laatste heeft mij doen beseffen dat ik bij mezelf moet blijven te allen tijde: voel je voeten op de grond! Beseffen dat mijn grondhouding altijd positief is, maar ook dat ik altijd alle scenario's kan uitdenken. Maar vooral dat het een kracht is dat ik hooggevoelig ben. Ik ben nu klaar met het traject en heel soms neig ik nog naar het 'oude', maar de stress van het dingen niet goed denken te doen, me schuldig voelen..... is geleidelijk aan weggetrokken. Wat een rust, energie en rijkdom. Dank, Inge!'
Esther Nijeboer
Cliënt Krachtig Sensitief Traject
Inge vertelde mij de eerste keer dat ik haar ontmoette, dat ze van mijn binnenwereld (mijn huis), mijn thuis kon maken. Hierover had ik zeker mijn twijfels. Ik ken mezelf tenslotte al zo lang en dat is nog niemand gelukt...Tegen alle verwachtingen in heeft ze haar woord gehouden. Ze heeft me echt geraakt met haar eerlijkheid, haar kracht, haar kennis. Ze heeft mij hele mooie eerlijke spiegels voorgehouden Mijn huis wordt steeds meer een liefdevol thuis, mijn thuis. ☺️
Louïse de Zeeuw
Cliënt Krachtig Sensitief Traject

Ervaringen van anderen

Toen ik bij Inge aanklopte had ik een burn-out. Ik had constante spanning in mijn lijf en bouwde in die periode veel angsten op. Ik kon niets meer en was volledig uit balans. Ik zocht iemand waarin ik mezelf herkende en waarbij ik me veilig voelde. Maar ook waar ik mijn HSP & HSS kant in herkende, om hier meer mijn kracht uit te leren halen. Ik zocht iemand die me tools zou leren om een balans te vinden en minder overprikkeld te raken, me zou leren hoe ik meer in mijn lichaam kon aarden en minder piekergedachten kon hebben. Ook al moest ik er voor naar Rotterdam, bij Inge voelde ik me direct heel veilig en dat was voor mij erg belangrijk. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is echt meer mezelf durven zijn, veel meer de aandacht op mezelf te richten ipv altijd op anderen, me niet meer te laten leven. Ik voel nu precies aan wanneer ik overprikkeld raak, en weet hoe ik dan daarna kan ontprikkelen. Ook iets belangrijks dat ik heb geleerd is dat m’n emoties er mogen zijn. En het me juist helpt als ik die even laat gaan. Ik heb echt mijn kracht ingezien door zoveel meer op m’n gevoel te vertrouwen, omdat ik stiekem weet dat mijn gevoel me altijd overal heeft gebracht en hier juist mijn kracht ligt. Ik heb eigenlijk al heel lang geen last meer van piekergedachten en merk dat ik veel meer in balans ben. Ik durf nee te zeggen en mijn grenzen aan te geven. Dankjewel lieve Inge, om mij meer mezelf te durven laten zijn.
Sarah Visser
Cliënt Krachtig Sensitief Traject
Ik ben begonnen aan dit traject omdat ik na de dood van mijn man steeds meer vastliep in 'overdenken'. Er is niemand meer die mij corrigeert en bij wie ik mijn gedachten kwijt kan. Ik heb dus geen backup meer. Wat mij aansprak is de kans om van mijn last een kracht te maken. En hierbij vooral het persoonlijk contact. Dus geen online sessies! Mijn grootste inzicht is dat ik zelf aan het roer van mijn leven sta. Ik bepaal dus wat er in mijn leven gebeurt. Het concrete resultaat is dat ik er rustiger door ben geworden, kan het nu beter relativeren. Ik ben er nog niet helemaal, maar het gaat steeds beter. Bedankt voor alles en misschien zien we elkaar nog in de toekomst. Groet, Emmy
Emmy
Cliënt Krachtig Sensitief Traject