HSP café Rotterdam

HSP café Rotterdam is een  ontmoetingsplek voor hoogsensitieve mensen. Een plek waar je herkenning en erkenning vindt, er ruimte is voor gesprekken, openheid,  een plek om te Zijn en te ont-moeten. Elk hsp café gaan we in gesprek aan de hand van een thema. Hsp café Rotterdam is laagdrempelig en is er voor iedereen die behoefte heeft om gelijkgestemden te ontmoeten. Het is ontzettend fijn en leerzaam om van elkaar te leren. 

  • Heb jij het gevoel dat je omgeving je niet begrijpt en wil je wat meer diepgang in je gesprekken.
  • Je kunt niet met anderen uit je omgeving delen waar je tegenaan loopt, omdat ze je niet begrijpen.
  • Je wilt graag eens van anderen hoogsensitieve mensen horen hoe zij met dingen omgaan.

Dan is het HSP café echt een plek voor jou. Je bent heel erg welkom in onze rustige en lichte ruimte op de Schinkelse Baan 6 in Capelle aan den IJssel

“Als raken verbinden wordt,
volgt delen vanzelf”

Na 6 jaar elke 2e donderdag van de maand een HSP café begeleidt te hebben, is het tijd voor nieuwe dingen. Dat betekent dat er na de zomer geen HSP café meer zal plaatsvinden. Op 25 augustus zullen we nog laatste keer plannen om fijn deze afgelopen jaren met elkaar te kunnen afsluiten. 

Elke tweede donderdagavond van de maand komen we van 19:30 tot 21:30 uur bij elkaar. In 2022 is er een HSP café op de volgende data:

13 januari:  over- en onderprikkeling
10 februari:  HSP en relaties
10 maart: HSP en zingeving
14 april: HSP en ouderschap
12 mei: zelfzorg

2 juni: gezonde grenzen (éénmalig op de 1e donderdag vd maand)
25 augustus: afscheidsavond met lekker eten en hapjes en drankjes

Kosten voor zijn 2022: €10,- per avond dit is inclusief koffie, thee, iets lekkers.
Er is plek voor 12 personen. Je kunt via onderstaande button een ticket kopen via onze site. Na betaling is je plek gegarandeerd. 

Adres:
Schinkelse Baan 6
2908 LE Capelle aan den IJssel

Het is in het gebouw van het Welzijn XL,        1e etage. In het gebouw is een lift aanwezig en voor de deur is het gratis parkeren.

Het HSP café heeft ook een eigen facebook pagina. Volg ons ook hier om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen

Wat zeggen anderen over het HSP café

Ik ben een trouwe bezoeker van het HSP café. Het is fijn om hier andere mensen te ontmoeten die hoog sensitief zijn, jong en oud. Je kan daar jezelf zijn en vindt ondersteuning en begrip bij elkaar. De verschillende thema's leren mij steeds nieuwe dingen over mezelf. Het hsp café staat onder goede begeleiding van Inge en Daniël.
Dik Langevoort
Bezoeker sinds 2016
Jaren geleden ben ik gecoacht door Inge, ik had net ontdekt dat ik een hsp-er ben en had behoefte aan hulp. Inge heeft me erg geholpen en me veel inzichten gegeven!  Ik weet nog dat ze me vroeg of ik behoefte en interesse had om er met andere hsp-ers over te praten en dat leek me gelijk wel wat. Ze was bezig met het opzetten van een hsp café in Rotterdam, want die was er nog niet. Ik was nog nooit naar zo’n café geweest dus wat was dat dan? Het was in het begin dan ook wel even spannend want hoe ziet dat er dan uit en wat wordt er van me verwacht? En dat is juist het fijne aan het hsp café, het is geen café vol herrie en drukte maar het is een fijne bijeenkomst waar hsp-ers bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen. Per keer wordt er een ander thema op tafel gelegd en of je nu juist veel wilt delen of juist helemaal niks alles mag en kan hier, gewoon er ZIJN dat is het belangrijkste.  Dat is er juist zo fijn aan!  Wat ik er het meest fijn aan vind is dat ik zoveel herkenning hoor, niks is gek of fout wat je zegt want het is jouw ervaring, maar bijna altijd is er wel iemand die dat herkent en dat geeft je het gevoel dat je niet alleen bent!!  Inge en Daniël laten je thuis voelen en geven je de ruimte om te ZIJN wie je bent, ze komen (bijna) altijd met een nieuw thema maar er is ook ruimte voor inbreng en gast lessen.  Vanwege de Corona ben ik een poos niet geweest maar kan niet wachten totdat het 8 juli is en ik weer ga aansluiten!
Marieke van Benschop
Bezoeker sinds 2017