Geef ruimte aan je boosheid!

Boosheid en woede is het effect van een grens die is overschreden. Over welke grens we het hebben hangt van de situatie en persoon af. Woede kan een opstapeling zijn van al die emoties, of een ontlading van prikkels en energie. Hoogsensitieve mensen hebben een gevoeliger zenuwstelsel en staan (onbewust) meer open voor prikkels. Vaak beheersen HSP hun hoogsensitiviteit nog niet. Ze kunnen dan helemaal opgaan in emoties zoals boosheid en deze zeer intens ervaren, zowel van zichzelf als van anderen.
Als je regelmatig overprikkeling ervaart zul je vast weleens hebben gemerkt dat je een korter lontje hebt en kortaf kunt reageren of soms weleens uit je slof schiet. Daar kun je eigenlijk niks aan doen, simpelweg omdat je zenuwstelsel op dat moment overbelast is, maar het zorgt achteraf vaak wel voor gevoelens van schuld of schaamte. Helemaal als je vroeger nare ervaringen omtrent boosheid hebt gehad. Het kan dan zijn dat je het uit de weg gaat of je vindt van jezelf dat je niet boos mag zijn. Je hebt mogelijk afwijzingsgevoeligheid ontwikkeld en bent altijd onbewust bezig met pleasen en aardig gevonden worden, daardoor hou jij je altijd maar in.

Boosheid is iets eigenaardigs, als iemand boos op mij was, bleef ik daar de hele dag aan denken. Als iemand lief voor me was vergat ik het meteen weer.

Toon Tellegen

Ben jij iemand die
 • nooit boos wordt of juist altijd boosheid en irritatie voelt
 • graag de harmonie wilt bewaren in een relatie of vriendschap
 • gevoelig bent voor de mening van anderen
 • confrontaties uit de weg gaat
 • lichamelijke klachten of spanningen ervaart
 • altijd een vol hoofd heeft
 • moeite heeft met het voelen of uiten van emoties
 • in het verleden nare ervaringen heeft gehad omtrent boosheid of woede
 • bang is voor de kracht van boosheid
 • meer wilt leren over boosheid en dit op een veilige manier wilt kunnen uiten
 • oude of vastzittende boosheid wilt loslaten
 • meer balans wilt aanbrengen in je emoties en gedachtenpatronen

Boosheid heeft je altijd iets te zeggen en als jij jezelf herkent in bovenstaande dingen is het tijd voor jou dat je gaat luisteren naar wat de boosheid jou wilt vertellen. Ook als je gewoon nieuwsgierig bent naar hoe je met je boosheid kunt leren omgaan ben je van harte welkom op deze mooie verbindende dag. Er zit veel positieve kracht in boosheid als je durft los te laten.
In een kleine groep gaan we aan de slag om dat deel in jou aan te spreken, je leert op een veilige manier je vastgezette boosheid te uiten en er niet meer bang voor te zijn zodat je dit deel in jou kunt omarmen.

De Early Bird prijs van €115,- geldt nog maar

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

daarna betaal je €145,- Dit is incl koffie, thee, iets lekkers gedurende de dag en een voedzame vegetarische lunch.

Wat levert deze dag je op:

 • kennis over boosheid en overprikkeling
 • loskomen van de schuld, schaamte en angst
 • bevrijding van oude opgeslagen emoties
 • rust, ruimte, veiligheid en vertrouwen in jezelf
 • even lekker alles los kunnen laten

Praktisch:

Datum: 4 november 10.00-17.00

Locatie: Subudhuis Capelle aan den IJssel. Spoorlaan 4, 2908 BG, Capelle aan den IJssel.

Bereikbaarheid:

Auto en openbaar vervoer
Vanaf afslag 16 van de A20 bij Capelle-Prins Alexander is het 2,1 km met de auto. Vanaf NS station Capelle Schollevaar is het 450 m naar het Subudhuis, zo’n 6 minuten lopen.

Parkeren
Parkeerruimte bij het Subudhuis is beperkt aanwezig, omdat het aan de rand van een woonwijk ligt. Wel is er voldoende gratis parkeergelegenheid op loopafstand bij Station Schollevaar. Het parkeerterrein ligt op 300 meter afstand, zo’n 4 min. lopen tot het Subudhuis.

Deze dag is terug van weggeweest en geef ik samen met Daniël die al meer dan 24 jaar mijn lief is. Onze kracht ligt in het creëren van verbinding, veiligheid en vertrouwen. Doordat we al zo lang samenzijn en onze jarenlange ervaring op het gebied van HSP, stress, trauma, vitaliteit en leefstijl vullen we elkaar prachtig aan en weten we precies wat jij nodig hebt.

Lees hier wat anderen zeiden over deze dag

Xandra

De weken voorafgaand aan deze dag was ik gespannen. Mensen die ik vertelde reageerden verschillend. De één dacht dat het een gezellig klets-en knutselclubje was. En de ander snapte precies wat er nodig was om deze workshop te volgen. Eigenlijk had iedereen gelijk. We hebben gezellig gezeten met elkaar, gekletst en geknutseld. Maar onder dat alles borrelde het en leek het wel een vulkaan die langzaam ging ontploffen, uit elkaar spatte en veeeel uitspuugde. Jullie bouwden deze dag goed en langzaam op. We kregen meer vertrouwen en voelde zoveel warmte, liefde en begrip. We hadden allen een eigen verhaal, maar toch waren er overeenkomsten. Veel emoties zijn aan bod geweest en het luchtte op. Eindelijk kwam het eruit. Dat wat zo lang onder water is gehouden. De sluis werd open gegooid en alles stroomde eruit. Het mocht eindelijk! Thuis gekomen wilde ik omhelst en gehoord worden. Helaas was dat er niet. Ik trok me (wederom) terug in mezelf en heb in mijn eigen zijn verwerkt wat ik toch niet onder woorden kon brengen. Het voelt goed. Het heeft een plaats gekregen. Dank voor alle liefde en mooie complimenten