Automatische concepten

Herken je dit?

Hoe zou het voor je zijn als?

Je voelt je al je hele leven anders dan anderen, misschien heb je wel zelfs het gevoel dat je van een andere planeet komt. In ieder geval ervaar jij de wereld en de dingen om je heen intenser dan anderen. Het lijkt wel of naarmate je ouder wordt, je meer last gaat ervaren van de dingen en dat de mensen om je heen je niet meer begrijpen.

Als je s morgens wakker wordt gaat je hoofd direct aan, de ene na de andere gedachte komen voorbij. Oh jee weer zo’n dag, ik moet nog werken, zorgen dat de kinderen op tijd aangekleed zijn, oh getver het regent en ik moet nog met de honden wandelen. Er lijkt geen einde aan te komen en dan is de dag nog maar net begonnen. Door de grote hoeveelheid aan gedachten die maar niet stoppen, leiden tot concentratieverlies op je werk.

 Je voel je al langere tijd moe en zelfs met vroeg slapen lijkt het niet te verbeteren wat je ook doet. Daardoor heb je meer behoefte aan rust en vermijd je zoveel mogelijk prikkels. Je slaapt slechter waardoor je lijf steeds vermoeider aanvoelt. Spieren gaan sneller pijn doen en je hebt geen energie meer hebt om lekker te kunnen ontspannen. De tijd dat jij je rustig en volledig op je gemak gevoeld hebt is al weer een tijd geleden, daardoor heb je een korter lontje en reageer je onbedoeld kortaf tegen de mensen om je heen.

In gesprek met iemand kan jij heel goed tussen de regels doorluisteren naar wat er niet gezegd wordt. Je hebt lange voelsprieten ontwikkeld voor non-verbale reacties, daardoor pik je  sneller de emoties en gevoelens van de ander op. Eenmaal thuis ben je overprikkeld, uitgeput en blijf je het gesprek maar voor je zien of herhalen in je hoofd en kan je het moeilijk van je afzetten

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je ervaart elke dag opnieuw weer heel veel moeten. Je bent altijd maar bezig met te zorgen voor anderen, je neemt je taken op je werk heel serieus en je vindt het moeilijk om nee te zeggen tegen anderen. Doordat je altijd zo bezig bent, vind je dat je geen tijd voor jezelf kunt nemen op een dag en ga je vaak over je grenzen heen.

Je vindt dingen snel saai, bent altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Doordat je veel dingen leuk vindt ben je van vele markten thuis. Een workshop hier, een feestje daar.  De balans vinden tussen rust en activiteit vind je nog lastig. Soms voel je je ineens lamlendig, en vraag je jezelf nu af of je teveel hebt gedaan of te weinig?