Over Inge

Inge Hofman

Mijn naam is Inge Hofman, getrouwd met Daniël en samen hebben we twee opgroeiende sensitieve tieners.
Ik ben oprichtster van Balancing, HSP café Rotterdam, Freehugs010, coach, trainer en spreker en ervaringsdeskundige op het gebied van HSP en HSS, afwijzingsgevoeligheid en trauma. Samen hebben we recent Licht op Verbinding opgericht, het centrum voor workshops en trainingen op het gebied van HSP, stress, burn-out, trauma en gezond leven. Neem hier een kijkje.

Maar jíj bent zo gevoelig! Je moet wel een beetje harder worden hoor en je niet alles zo aantrekken. Dit is wat ik zo’n beetje mijn hele leven lang heb gehoord. Als jong gevoelig meisje groeide ik op in een onveilige thuissituatie en omgeving. Ik leerde mijn van nature al aanwezige voelsprieten te gebruiken en zo kon ik me als een kameleon aanpassen aan situaties en mensen, ik was altijd enorm alert. Ik voelde precies aan wat mensen van mij verwachten en hoe ik mensen kon pleasen. Ik maakte mezelf onzichtbaar en was een voorbeeldig leerling op de basis en middelbare school. Zo deed ik op wilskracht wat er van mij verwacht werd en probeerde me in de dagelijkse pesterijen staande te houden. Tot mijn lijf mij tot 2 keer toe letterlijk en figuurlijk tot stilstand riep en ik wist; en nu is het genoeg. Ik kwam er na de geboorte van mijn zoon achter dat ik HSP ben, verdiepte me in wat dat betekende en snapte ineens waarom ik altijd zo snel van slag ben, veel onrust in mijn lichaam ervaar, zoveel gedachten heb, ik alles zo intens voel. Dit was echt een eye opener, ik ben niet gek!

Ik kan iets positiefs met mijn HSP zijn en opleidingen om mezelf hierin te scholen volgden. En zo is het dat ik in 2019 de term High Sensation Seeker tegenkwam. Dit was echt een feest der herkenning, want al herkende ik mezelf volledig in HSP, toch snapte ik maar niet die hang naar nieuwe dingen leren, dat ik graag naar feestjes ga, dat ik dingen snel saai vindt en dat ik dus de ene keer vol energie en enthousiasme iets doe en het volgende moment als een dood vogeltje op de bank lig.

Toen ik eenmaal meer bewust werd van mijn gevoeligheid en daar rekening mee kon houden veranderde er heel veel. In plaats van moe en overprikkeld ben ik nu veel meer in balans en weet ik wat ik kan doen alsl ik onder-of overprikkeld ben. In mijn leven heb ik van mijn HSP en HSS een kracht gemaakt en zelfs al meer dan 11 jaar mijn werk! Ik kan beter mijn grenzen voelen en aangeven en hoef me niet meer af te sluiten van de buitenwereld, voor de emoties van anderen. Ik heb een soort tefallaagje ontwikkeld lijkt het wel, het blijft niet meer allemaal zo aan me plakken. En daardoor heb ik meer energie en rust in mijn hoofd dan vroeger en dat is wat ik jou ook gun.Nee

ALS JE ME ECHT ZOU KENNEN....

  • dan zou je weten dat ik graag nieuwe dingen leer en dat ik daardoor ook heel veel boeken heb staan, en dat ik dan er zo’n 3 tegelijk lees 
  •  dat ik dol ben op pizza’s maken en bakken in onze eigen pizzaoven in de tuin en dat onze pizzaparty;s met vrienden inmiddels bij veel mensen bekend zijn
  •  dat ik op de basisschool een wedstrijd snel praten heb gewonnen (dit zegt uiteraard iets over mijn manier van praten en denken, soms dus erg snel )
  • dat ik erg eigen-wijs ben en ook een hele sterke wil heb, een knappert die me ergens vanaf kan brengen
  •  dat ik absoluut geen kuddedier ben, en erg gesteld ben op mijn vrijheid(ik ben niet voor niets eigen baas )
  •  dat ik heel erg van feestjes houdt, maar dat ik daar ook weer snel overprikkeld van kan raken
  • dat ik een echte tea addict ben
"Het mooiste dat je kunt worden, is jezelf !"

Door mijn sociaal pedagogische achtergrond en mijn gevoeligheid kan ik me goed inleven in volwassenen en kinderen. Ik kijk graag naar de mens in zijn geheel. Iedereen is uniek en goed zoals hij/zij is. Doordat ik twee hoogsensitieve kinderen heb en zelf hoogsensitief ben, weet ik uit ervaring hoe je met gevoeligheid kunt omgaan, maar ook welke struikelblokken je tegen kunt komen, zeker als je daarnaast ook nog HSS (high sensation seeker) bent. In mijn praktijk wil ik jou door middel van coaching en training helpen om de weg weer naar jezelf te (her)vinden. Zodat je kunt ervaren dat je hoogsensitiviteit ook als kracht kunt inzetten!

“Het mooiste dat je kunt worden, is jezelf !”

Geef een reactie