Balancing Nieuws

En toen schoot Nederland massaal in de kramp.

Maart 2020 ging Nederland massaal op slot. Zzp’ers zagen hun klanten massaal wegblijven, omzetten droogde op en gemaakte winst verdampte. Iedereen ging drastisch op zoek naar manieren om klanten te binden. Heel begrijpelijk en volkomen logisch want we moeten allemaal leven. Waar ik me wel aan kon storen was dat alles online moest. Elke dag kregen we meerdere nieuwsbrieven met je moet nu mee met de online revolutie. Nu moest alles online of je business was gedoemd om ten onder te gaan. De een na de andere aanbieding voor een online programma vloog ons om de oren. In onze praktijk staat persoonlijk contact centraal. Het gaat ons om de verbinding maken en de connectie maken met mensen. Gezien alle maatregelen lag ons werk ook stil. Geen cliënten meer in de praktijk. Het was even een paar weken stil. Tuurlijk gaan dan allemaal triggers aan. Moeten we toch niet mee gaan in het online aanbod. Nee, nu niet….. Zelf kunnen we niet goed tegen het woordje moeten. Moeten roept een trigger op. Dat zorgt voor dwang en stress. En wat was het voelbaar, de onderhuidse spanning. Op straat, in de winkels, in het ov maar ook online. Massaal werd er ingespeeld op de angst om achter te lopen, de boot te missen of om niet innovatief te zijn. En daar wordt ik persoonlijk wel wat gestresst van. En dat wil ik juist voorkomen, dat de stress de overhand neemt. In een van mijn stress tips filmpjes sprak ik over intrinsieke motivatie en dingen doen vanuit je passie. Natuurlijk waren er vele bevlogen mensen die met heel veel passie hun training en webinar gelijk aan het begin van de crisis klaar hadden. Bij ons moest het even landen, het leven moest vorm krijgen even acclimatiseren. Pas nu we een paar maanden verder zijn worden de eerste kriebels voelbaar. Plaatjes poppen als kleine puzzelstukjes op. Een beeld wordt gevormd en de motivatie neemt toe. We gaan de slag met een online training. Niet omdat iedereen vind dat het moet maar omdat wij er klaar voor zijn. Wanneer het af is geen idee, inhoud; nog geen volledig beeld. De tijd zal het leren en het resultaat zien jullie vanzelf.

Geef een reactie